2009. szeptember 6., vasárnap

És még egy repülőút...

Újabb Korean járat, újabb rajongók Hédi táborában, újabb ajándék...

Megkezdődött az utolsó szakasza repülős utazgatásunknak Aucklandbe.
Nem mondom hogy egyszerű volt, viszont bazi fárasztó.
Már önmagában az utazással töltött órákat sem egyszerű elviselni, nem beszélve a várakozásról két járat között. És akkor még nem is említettem hogy ezernyi bőrönddel, kézipoggyásszal nem egy sétagalopp átvergődni mondjuk egy szöuli méretű reptér egyik szegletéből a másikban. Na és persze az időeltolódás...
Szóval embertpróbáló, na.

A járat amivel az utolsó szakaszt letudtuk tök ugyanaz mint az előzőé volt.
Még a befoglalt helyeink is ugyanoda szóltak. Legalább nem kellett valami újat megszokni. :)
Ami a gasztronómiai részeket illeti, itt már vegyesebb a felhozatal. Az étel amit vacsorára kínáltak - dacára a két féle választható menűnek - nem európai embernek lett kitalálva.
Nem kell semmi furfangos dologra gondolni, pusztán a fűszerezések voltak érdekesek, meg az elkészítés módja.
Viszont a borok! Teljesen átlagos új-zélandi versenyzők. De milyen bazi finomak - főleg a vörös! (Cabernet Sauvignon, Merlot Cuvée)

Közben megkaptuk az Arrival Card-unkat. Ezt az országba való belépéshez kell kitölteni és leadni. Nagyjából olyan kérdések vannak benne, mint: tartózkodás célja, állandó lakhely Új-Zélandon, milyen vízummal rendelkezel, viszel-e bármi élelmet , fűszert az országba, mennyi kp van nálad, stb.

Az utolsó 5 óra nemcsak baromi lassan telt, de mivel Hédi elkezdett hisztizni, pont nem aludtunk semmit...
Végülis itteni idő szerint (október közepéig 10 órával van több a zátonyon, mint Magyaro-n, majd április közepéig 12 órát kell hozzáadni a magyar időhöz) 5 óra magasságában megérkezett a reggelink. Ezúttal omlett volt paradicsomos babbal, és ilyen angol-szász kolbásszal (ezek mind tök ehetetlenek szerintem). Viszont volt sok bazi finom dinnye (görög is, sárga is), és természetesen az elengedhetetlen áfonyás joghurt amit ezúttal szintén ezzel a gyümölccsel töltött muffin koronáztak meg. Biztos nem tudtak mit kezdeni a sok áfonyájukkal - lehet hogy visszafelé áfonyakrém levest is felszolgálnak majd...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése