Az 1851-óta működő Napier-i székhelyű borászat a tradícionális és a modern technológiákat és eljárásokat igyekszik ötvözni.
Mi sem bizonyítja sikerességüket jobban, minthogy nem egy nemzetközi versenyről hoznak el minden évben különböző érmeket.
Na, ennek a jégbornak biztosan nem fognak égbe kiáltó díjakat osztani...
Összességében nem egy rossz bor ez, csak az igazi jégborokhoz semmi köze -legalábbis ízvilágában nagyon messze áll tőlük.
Mondjuk erre mondta Pukke hogy az északi szigeten nincs is nagyon jég -és ebben is van igazság...
A benne fellelhető aszalt sárgabarack és méz jegyek tökéletes harmóniát alkotnának ha mindezt nem zavarná meg az a fanyar citrusos, gyömbéres eszencia ami legalábbis igen szokatlan ízvilágot teremt.
A boron található címke büszkén hírdeti tulajdonosáról hogy tökéletes egyensúlyt alkot a benne lévő alkohol- és savtartalom. Ezt helyénvalónak is tartanám, ha mindkét érték némileg alacsonyabb lenne. Így se nem igazi desszertbor, se nem komolyabb tartalommal és savakkal bíró nedű.
Érdekes, abszurd, és gyaníthatóan soha meg nem szokható íz- és illataromái miatt nem ez lesz a kedvencem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése