2009. szeptember 17., csütörtök

Kelly Tarlton's

Ma az Antarktisz 'meghódításának' emléket állító és az ottani élővilágot bemutató Kelly Tarlton's Akváriumban jártunk délután/kora este.

Már a hely megtalálása is kisebb expedíciós kalandnak tudható be, ugyanis nincs irgalmatlan nagy táblákkal jelezve sehol, ráadásul mivel mi egy nagyobb épületet kerestünk elég korrektül mellé is nyúltunk. Maga a létesítmény ugyanis a föld alatt található...

Vannak itt múlt század eleji korhű déli-sarkon felállított kutató otthonok, ereklyék, mi minden, de ami minket leginkább érdekelt az az élővilágot bemutató különböző termek.
Volt például egy olyan helység ahol egy mini, vezető nélküli közlekedési eszközzel áthaladva gyakorlatilag farkasszemet nézhettünk egy komplett pingvin kolóniával.
Tengeri akváriumok számolatlanul és különböző méretekben voltak. Egy tucat cápafajon túl rájákat, murénákat, mindenféle rákokat, csikóhalak garmadát, tengeri teknősöket, polipot, tintahalakat, és különféle tengeri halakat (többek között három különböző gömbhal fajt is) csodálhattunk meg nagy számban.
Ezen kívül egy csudijó bohóchalas csúszda is volt Hédi legnagyobb örömére.

Képek itt.

Pici, de nagyon látványos hely. Érdemes megtekinteni.

1 megjegyzés: