2010. február 13., szombat

Vector Arena


Auckland belvárosától mintegy combos 5 percre található az impozáns Vector Arena.

A teljesen fedett aréna 12 500 ülőhellyel rendelkezik és hozzávetőleg 7000 autó parkolását biztosítja egy-egy esemény alkalmával.

Elsősorban könnyű- és komolyzenei koncerteknek, valamint rangos sporteseményeknek ad otthont a 2007 márciusában átadott komplexum.
A beruházási költségek meghaladták a 80 millió dollárt (nagyjából 11.1 milliárd forint), viszont ha azt nézzük hogy a világ 17. legnagyobb forgalmát bonyolító fedett csarnok, akkor ez az összeg elenyésző.


A belső kialakításánál a tervezők igyekeztek a használati értéken túl némi tradicionális irányvonalat is érvényre juttatni: az előcsarnokban például két hatalmas maori faragásokkal díszített oszlop ékesíti a teret.

Ami a vendéglátó részeket illeti:
egy nagy méretű kávézó/báron kívül (amit közvetlenül az utcáról is meg lehet közelíteni) az épületben található még három nagy méretű - ,és két kisebb bár is, ahol nem csak italokat, de meleg ételeket is rendelhetünk, valamint egy VIP terem.
Nagyobb rendezvényeknél ezeken túlmenően további 6-8 mobil asztallal bővítik ki az árúsító helyeket.

A személyzetet az amerikai székhelyű Delaware North cég biztosítja, akiknek több olyan rangos esemény, illetve helyszín szerepel a portfóliójában mint a Wembley aréna, az Australian Open, vagy éppen a wellingtoni reptér teljes vendéglátós része.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése