2010. február 20., szombat

Northcote Birkenhead Rugby Club

Új-Zélandon gyakorlatilag mindent referenciákhoz kötnek.
Ezt úgy kell elképzelni, hogy jön a jóember a világ másik végéről és hát ugye bérelni szeretne egy házat/lakást, majd az ingatlanos - hogy egyáltalán kiadhassák az ingatlant - kér legalább két telefonszámot ahol itteni versenyzőktől tud majd érdeklődni hogy minden rendben van-e az illetővel kapcsolatban (mondjuk nem sorozatgyilkos - bár akkor nem tudna senki referciául szolgálni ugyebár...).

Aztán el akar helyezkedni.
Munka ügyileg ugyanúgy meg kell jelölni referenciákat, akiket készséggel fel is hívnak hogy jól utánanézzenek a megelőzően alkotottaknak.

De aki mondjuk a Föld pont szemközti szegletéből (ez lenne Magyarország) érkezik, értelem szerűen nem tud ilyeneket felmutatni.
Elkeseredni azonban ilyenkor sem kell.
Kedvességgel, mosollyal és némi humorizálással (ha biztosra akarunk menni akkor plusz egy kiwis pulóverrel felvértezve) itt a legtöbb dolog orvosolható.

Ugyanakkor pontosan tudom hogy az első itteni munkahely(ek) mennyire nagy szerepet játszanak a későbbiekben majd.
Ezért is ilyen fontos nekem ez a klub, ahol gyakorlatilag nulla itteni munkatapasztalattal is ajánlottak vezető pozíciót.

Ha azt mondom hogy az All Blacks (új-zélandi rögbi válogatott) tagjait itt legalább akkora megbecsülés övezi, mint mondjuk az angol királyi családot, akkor mindenki tökéletesen láthatja hogy a rögbi a zátonyon sokkal több mint pusztán sport.
Bármilyen kapcsolatban lenni egy nagy nevű rögbi klubbal szintén nagyon komoly referenciának számít.
Márpedig a címben is szereplő klub a zátony harmadik legrégebbi klubja - nagyon komoly eredménylajstrommal.

Lurkók meccselnek

Hivatalos weboldal itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése