2010. január 12., kedd

Ovi

Az előző posztban már említettem hogy Hédi ettől a héttől kezdve teljes jogú tagsággal rendelkezik óvodai tevékenykedését illetően.

Az előzmények:
Hosszas keresgélést követően találtunk egy nagyon szimpatikus kis óvodát, ami olyan nagyon nincs is messze tőlünk, kevés lurkóra viszonylag sok pedagógus jut (a törvényileg előírt 10 lurkó/óvónő helyett itt 7 nebulóra jut egy), nagyon izgalmas és érdekes programokat találnak ki, és mind emellett egy gyönyörű szép kertvárosi részben található.

Novemberben kezdtünk el barátkozni a hellyel.
Akkor még ez csak annyit jelentett hogy lehetőleg minden nap, de vagy csak délelőtt vagy csak délután egy-két órára bevittük Hédit, mi pedig (pontosabban vagy Magdi vagy én) ott gubbasztottunk az előtérben addig amíg ő játszott -ha volt kedve.

Mint már említettem ez egyrészt azért volt hogy szokja a légkört.
De volt ennek egy prózaibb oka is.
Nevezetesen hogy nagy volt a lurkók létszáma, és állandóra (értsd egész napra) csak január 11-től tudták vállalni Hédit -erre az időpontra több lurkó is iskolába ment (merthogy itt év közben is bátran lehet csatlakozni a többiekhez a suliban...), és így felszabadult egy pár hely számunkra -mi azért nem mentünk, mert gondoltuk Hédi majd jól elmeséli nekünk az élményeit, és akkor nem vagyunk kitéve az óvónénik zaklató kérdéseinek...

És akkor a teljes munkanapok történései röviden.

Tegnap Magdi bevitte Hédit az oviba, aztán kislisszolt, és beült a kocsiba ami kint parkolt az épület előtt. És csak várt. És várt. És várt.
Szerencsére nem kellett visszamennie.
Aztán amikor visszament délután Hédiért, kifaggatta őt is, meg az óvónéniket is.
Volt egy kis hiszti amikor kisasszony szembesült a tényekkel, hogy anya elment, de semmi borzasztó. Sőt! Még aludt is 50 percet délután az egyik nénivel!
Attól mondjuk egy pillanatig sem aggódtunk, hogy nem fog enni. Ugyanis mindig is jó evő volt. Itt sem cáfolt ránk. :)
Az étkezésekről annyit, hogy van reggeli, tízórai, ebéd, és uzsonna is.
Van egy saját szakácsnénijük, aki a lehető legváltozatosabb alapanyagokból állítja össze az ételeket.
Az itt teljesen természetes hogy aki bármilyen allergiával küzd, vagy alapanyag-érzékenysége van, arra külön gondolnak -neki speciális ételt készítenek.
De ha valakinek mégsem felelne meg a koszt, az természetesen vihet magának saját házi készítésű elemózsiát is.

Az épület amúgy egy nagyobb méretű, földszintes családi házból lett kialakítva.
Összesen 5 helyiségből és egy nagy méretű mellékhelységből (3 lurkó méretű wc-vel) áll, valamint egy közepesen nagy kerttel, ahol homokozó, mászóka, kis trambulin található.
Jövőre pedig medence is lesz -az ígéretek szerint.

Ami viszont ennél is fontossabb (legalábbis nekünk ez volt az egyik fő ok, amiért ezt az ovit választottuk), hogy hihetetlenül jó programokkal oktatják a kicsiket.
Van szelektív hulladék gyűjtést oktató kuka-rendszer (itt a zátonyon amúgy a hulladékok tudatos szelektálása komoly társadalmi kérdés), műanyag flakonokból épített iglu, óriás lego készlet. Sőt! Most épp a hernyók bebábozódását tanulmányozzák három versenyzőn (akik ki vannak téve a falra körberajzolva, hogy aztán mindenki végignézhesse a komplett folyamatsort).

Ma.
Én keddenként szabadnapos vagyok a munkahelyemen. Ennek ellenére az utóbbi időben tucatnyi állásajánlattal keresnek meg -végre- , így ma is egy interjúra kellett mennem.
Ebből következően megint Magdi vitte oviba Hédit.
Már odafele úton is elkezdődött a hiszti, hogy anya ne hagyja ott az oviban egyedül.
De mind hiába. Mégiscsak ott hagyta.
És milyen jól tette.
Így ugyanis Hédi játszhatott egy hatalmasat egész nap, felkajálhatta a teljes étel készletet az oviban, anya pedig végre egyedül lehetett -és senki nem ugrált az idegein. :)

Az ovi weboldalát itt lehet megtekinteni.

1 megjegyzés: