2010. január 9., szombat

Butterfly Creek

Eredendően úgy volt, hogy egy borászatot látogatunk meg ma (nem is akármilyet, de erről majd később), de mivel itt a nyarat kötelező szabadságolásként értékeli mindenki -ebből következően utazik amerre lát, csak hogy véletlenül se kelljen dolgoznia-, így a borászat alkalmazottai is hasonlóan tettek, mi meg nézhettünk másik program után. Februárig. Akkor ugyanis senki sem menti meg őket attól hogy jól ellátogassunk hozzájuk.

Van egy kis könyvünk, amiben Auckland összes -elsősorban gyerekek számára- érdekes, izgalmas helyét/programjait tüntették fel. Nagyon nem estünk kétségbe az elmaradt program miatt, inkább kerestünk egy másikat ebben a könyvben.
Így lett aztán a mai eseménysorozat helyszíne Butterfly Creek.


Mint a neve is mutatja, a hely elsősorban lepkéiről vált ismerté.
Ennek ellenére az esőerdős kisházon kívül(ahol a pillangók megtalálhatóak voltak) számos más érdekes élőlénnyel találkozhattunk.

Van például egy termetes hüllőházuk ahol többek között Bordás Krokodilok (a legnagyobb krokodilfaj), floridai lurkó Aligátorok, gyíkok, szkinkek, leguánok, teknősök fürdenek a bámészkodó pillantásokban -és medencéjükben.


Az egyik legnagyobb móka azonban a farm, ahol boldog-boldogtalan kedvére nyúzhatja a háztáji állatokat (malacok, kecskék, bárányok, alpakák -itt ez is a háziállat kategóriába sorolandó, szamarak, libák, lúdak tömegével).


A pajtában pedig rágcsálók nyüzsögnek. Köztük irgalmatlan mennyiségű tengeri malac és nyúl.


Megcsodálhattuk a frissen nyírt bárányszőrt, és a már pulcsivá szőtt rokonát is.

Mindezek mellett egy kis vonat viszi körbe a marketingnek még mindig hívő naív szülőket és csemetéiket.


És temészetesen az elmaradhatatlan játszi, valamint kávézó/étterem együttese teszi teljessé a család szórakozását.
Mindez pedig közvetlenül a reptér mellett. Ami azért érdekes mert semmi nem hallatszik be a repülőkből...

Képek itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése