2010. június 24., csütörtök

Sportok, sportolási lehetőségek

Még Magyarországról írtam anno erről a témáról.
Na, az sem ma volt. Azóta nem csak az idő telt el hiper gyorsan, de saját tapasztalatokkal is gazdagodtunk bőven. Mégis csak más ha az ember maga jár utána a témának (illetve megtapasztalja) és nem a világhálón fellelhető információkra hagyatkozik.

Szóval. Kicsit kisarkítva azt mondanám, hogy Új-Zélandon csapatsportok tekintetében létezik a rögbi, a rögbi, és még a rögbi is...
De komolyan. Olyan elképesztő népszerűségnek örvend itt ez a sport, hogy az döbbenet.

Ezenkívül jelentős tömeg űz még két teljesen elvetemült sportot.
A csajok egy netball nevű agyament kosárlabda-származékot szoktak játszani (mondjuk van egy olyan előnye ennek a sportnak a kosárlabdához képest hogy tilos az ellenfeleknek egymáshoz érniük - így gyakorlatilag nulla a sérülések száma, ellenben halál unalmas nézni a meccseket), azok a fickók pedig akik nem a rögbinek hódolnak nagy valószínűséggel kriketteznek.
Legalábbis az elmúlt időszakig így nézett ez ki.

Az utóbbi időben azonban meglepő mértékben elszaporodtak a focizni vágyók - így már valóban rengeteg klubban nyílik erre is lehetőség.

Jelentős még a golfozók tábora (gyakorlatilag minden valamire való parkban komoly területeket zárnak le a sport szerelmeseinek).

Ezenkívül az evezés, a vitorlázás, a triatlon, és a bringázás különböző fajtái, valamint a futás vonz nagy tömegeket.
Ráadásul utóbbi olyan brutálisan sok embert motivál, hogy eleinte furcsa is volt látni mindenhol a sétáló/futkározó jónépet.

A Déli szigeten pedig az extrém sportok szerelmesei találhatják meg számításukat (ejtőernyőzés, rafting, a búvárkodás különböző válfajai, sziklamászás, stb.).

Sajnálatos módon az általunk gyakran űzött és e miatt oly' kedvelt sportok közül sem a kosárlabdázásra, sem a röpizésre nem könnyű megfelelő klubot találni.

Ennek ellenére aki a zátonyon is folytatni óhajtja Magyarországon elkezdett 'sport karrierjét', az egész biztosan tud megfelelő helyszínt találni erre.

1 megjegyzés:

  1. Szia! ez a vb igazi bravúr volt Új - Zéland számára . Még több gyermek - Fiatal felnőtt AKAR majd focizni . hajrá

    VálaszTörlés