2010. április 16., péntek

Újabb ovis fejlemények


Már említettem hogy van az oviban mindenkinek egy kis 'portfóliója', amiben minden új eseményről egy-egy óvónéni ír.

Van egy kedvenc óvónénink is - miket beszélek, egy főkedvencünk (merthogy mindegyikük tüneményes) - Jackie. A legutóbbi két bejegyzést ő kreálta Hédi kiskönyvébe.
Mivel ma úgy adódott hogy együtt tudtunk Hédiért menni, jól el is olvastam végre a bejegyzéseket.

Az egyik egy kreatívkodós oldal volt, ahol vmi 'pufi festékkel' (értsd habosodó, majd megkeményedő festék) pingvineket alkotott Hédi.

A másik pedig arról szólt, hogy milyen jól eljátszik Hédi a babákkal, dajkálgatja őket, elmeséli nekik hogy mikor miket szabad tenni, mi helyes és mi nem.
Mindez pedig fényképekkel alátámasztva.
Aztán az óvónéni kifejti hogy mennyire fejlett szociális érzékkel van Hédi megáldva és hogy valószínűsíthetően az otthon látott formák alapján nagyon gondoskodó, kedves és türelmes a babával.


Azért is jó ez a portfólió dolog, mert hosszabb idő elteltével is jól nyomon lehet követni hogy melyik időszakában miket művelt, de legfőképpen megható az egész.

Ezt nyilván a remek marketinges érzékkel megáldott óvónénik is tisztán látják, nem véletlen hogy pont a hét vége felé hívják fel a figyelmünket ezekre, amikoris a jövő heti díjakat kéne rendeznünk...

2 megjegyzés:

  1. nagyon klassz, hogy mindent lehet tudni arról mikor nem veletek van.ezeket el is lehet vinni vagy csak megnézni-olvasni?

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom, még soha nem akartuk elhozni.
    De szerintem csak akkor lehet elhozni, ha már Hédi suliba megy majd.

    VálaszTörlés