2010. július 11., vasárnap

Botrány a Uni háza táján

Ma reggel meglepődve olvastam a Heraldot.

Az ország legnagyobb példányszámban eladott napilapja korrekt kis cikkben foglalkozik azzal az immár botrányosnak nevezhető viselkedési morállal ami a zátony legpatinásabb rögbi klubja körül kialakult.

A történet röveden annyi hogy e hét csütörtökén hagyományos évadzáró vacsorával egybekötött móka-kacagás résztvevői voltak munkaadóm játékosai, edzői, vezetői.
Hogy-hogy nem az eseményen jelen volt két mindössze némi testfestéket viselő hölgyemény is (mentségükre legyen mondva legalább a klub színeiben pompáztak) akik nem átallottak - a bajnokság hajrájához közeledve - a hangulatot kicsit oldani jelenlétükkel.
Szegény srácok kiteszik a lelküket is hogy elhódítsák a bajnoki trófeát (tegnap amúgy a legjobb négy közé verekedték magukat egy tekintélyt parancsoló 41-3-as győzelemmel...), ennyi igazán kijár nekik.

Sokan ezt persze nem így gondolják, elsősorban természetesen hölgyek - élükön a nem éppen visszafogott stílusáról híres Női Jogok Minisztere, Pansy Wong - akik szerint ez az egész sárba tiporja a gyengébbik nem jogait.
Mások szerint egyenesen kétségbe ejtő egy ilyen morál (főleg egy olyan klubtól amelyik a válogatottba nem kevés híres embert adott) a jövő évi hazai rendezésű rögbi előtt - ezt ugyebár mindenképpen az All Blacks-nek kell nyernie.

Az eredmények ennek ellenére - vagy talán éppen ennek köszönhetően - azért csak jönnek.
Most nem csak a Universityre gondolok, de tegnap este az All Blacks gyakorlatilag lemosta a regnáló világbajnokot (Dél-Afrika) a Trinations első napján (32-12).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése