2009. december 29., kedd

Egy közel ezer kilométeres túra után

Kihasználva az ünnepeket -és a meleget- egy három napos kirándulást szerveztünk magunknak.

Eredetileg a Taupo tó meglátogatását tűztük ki célul, de a véletlen (?) folytán úgy alakult hogy további -legalább ennyire csodaszép- helyekre sikerült eljutnunk.
Ezekről nemsokára részletesebben is beszámolok.

A véletlen annyit tesz ebben a szövegkörnyezetben, hogy a szállás lefoglalásánál a tó déli partján lévő kis település egyik moteljére esett a választásunk.


Részint azért mert itt találtunk megfizethető szállást/igényes lakosztályokat, részint meg azért mert a szállást konkrétan egy nappal az indulás előtt foglaltuk le, és hát túl sok mindenből így már nem volt lehetőségünk válogatni. Ebben a motelban is csak egy szabad szállás volt -mondjuk az pont elég volt nekünk.

Olvastam én indulás előtt hogy a szállás mögött egy gyönyörű, sebes folyású folyócska kínál mindenféle program lehetőségeket az erre tévedőknek, de akkor még nem tulajdonítottam nagyobb jelentőséget ennek.
Az hogy ez a város a világ egyik leghíresebb pisztrángozó helye, csak akkor tudatosult bennem amikor horgász felszelszerelést béreltem egy helyi boltban.

Maga a település amúgy erősen a turizmusra épül.
Gyakorlatilag minden jóember napközben kirándul, horgászik, vadászik, raftingol.
Úgyhogy sötétedésig teljesen kiürül a városka -na nem mintha utána nem lehetne elférni az embertömegtől...

Szóval pisztrángoztam (és remélem hogy most Zsolti is meg Adri is irigykedve gondol rám).


Megjegyzem azon túl hogy mindezt elmondhatom magamról kötelességemnek érzem tudatni a világgal hogy a legyező horgászat a világ egyik legunalmasabb elfoglaltsága -olyan érzése van az embernek mintha a tengerből kézzel akarna kifogni egy kishalat...
Viszont a táj gyönyörű. A ruha meg vízhatlan. :)


Sajnos az idő nem a legjobb volt ezalatt a néhány nap alatt (gyakran esett, egyik nap meg bazi nagy köd is volt), mindenesetre így is meglátogattunk a közelben egy csodaszép tavat (Lake Rotoaira), valamint egy hatalmas vízierőművet (Tongariro Erőmű).
A fő attrakció - a Gyűrűk Urából ismert Mordor megtekintése azonban egyelőre elmaradt.

Képek az első két napról itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése